KIINTEISTÖ

 

Kiinteistö

N10

Entinen Orionin pääkonttori uudessa käytössä

Kiinteistön on rakentanut Orion Oyj vuosien 1934-1945 aikana. Kiinteistö toimi Orionin pääkonttorina sekä lääketehtaana. Kiinteistössä on 5 toimistokerrosta, jotka soveltuvat huonejakonsa puolesta hyvin toimistokäyttöön ja muuhun toimintaan. Kellarikerrokset soveltuvat hyvin tuotantoon ja varastointiin, kiinteän ajoyhteyden sekä varastohissien johdosta. Kiinteistössä on osassa tiloista mahdollisuus liittyä paineilmaverkkoon ja voimavirtaan.

Kiinteistö sijaitsee Helsingissä, Vallilan kaupunginosassa mäen harjalla. Tontti rajoittuu pohjoisessa Nilsiänkatuun ja Nokianpuistoon, ja etelässä Pälkäneentiehen. Molemmilta kaduilta kiinteistöön on suora ajoyhteys, Nilsiänkadulta kiinteistön sisäpihalle, ja Pälkäneentieltä lastaus- ja varastotiloihin.

Nilsiänkadulle on hyvät kulkuyhteydet Helsingin keskustasta sekä sisääntuloväyliltä. Pääväylät kiinteistön lähellä ovat Teollisuuskatu, Sturenkatu ja Mäkelänkatu, joista jokaiselta on hyvät ajoyhteydet Nilsiänkadulle.
Vallilan alueella sijaitsee paljon erilaisia liiketiloja sekä oppilaitoksia. Alueena Vallila on Helsingin nopeiten kehittyvää, urbaania ja toiminnallista seutua, jossa eri alojen pienet sekä suuret toimija ovat lähekkäin yhdessä.

Bussi- ja raitiovaunulinjat kulkevat sekä Mäkelänkatua että Sturenkatua pitkin, ja pysäkeille on kiinteistöltä noin 200 m kävelymatkat. Aimo Park Vallilan hallissa on tarjolla lämmintä pysäköintitilaa. Lisäksi Nilsiänkadun varrelta löytyy ulkoparkkialue.

 

Kiinteistö Oy Kaapelitalo on Helsingin kaupungin omistama kiinteistöyhtiö. Se peruskorjaa ja vuokraa vanhoja teollisuusrakennuksia taiteen, kulttuurin ja luovan teollisuuden tarpeisiin.

Yhtiö on omistanut vuodesta 1992 Ruoholahdessa sijaitsevan Kaapelitehtaan, joka on Suomen suurin kulttuurikeskus. Vuodesta 2008 yhtiö on omistanut myös suurista yleisötapahtumista ja festivaaleista tunnetun Suvilahden vanhan energiantuotantoalueen.

Yhtiön tavoitteena on kehittää kiinteistöjä pitkäjänteisesti taide- ja kulttuuritoimijoiden sekä luovan teollisuuden tarpeisiin. Yhtiön toiminta on kokonaan tulorahoitteista ja rikastuttaa Helsingin kulttuuritarjontaa.

http://www.kaapelitehdas.fi
https://www.suvilahti.fi